Nykyään niin Oulussa kuin Lontoossakin on samat vaatekaupat. Nuoret ja vanhat ostavat vaatteensa samasta myymälästä, ja farkkuja käyttävät kaikki vauvasta vaariin. Tuulipukua sanotaan joskus Suomen uudeksi kansallispuvuksi.
Ennen suurin osa vaatteista tehtiin kotona. Jos rahaa oli, voi vaatteen jopa tilata ompelijalta. 1960-luvulla alkoi valmisvaatteiden eli tehtaassa tehdyn ja kaupasta ostetun vaatteen määrä kasvaa.
Pitkään nuoret käyttivät samanlaisia vaatteita kuin aikuiset. Vasta 1960-luvulla alettiin puhua nuorisomuodista, joka oli erilaista kuin aikuisten vaatteet. Minihame oli tällainen tyypillinen vain nuoren vaate. 1970-luvulla alkoi tulla monia erilaisia nuorisomuotisuuntauksia ja uusia tulee nykyäänkin. Suurin osa nuorista pukeutuu eri tavalla kuin vanhempansa, mutta myös keskenään hyvin eri tavoin.
1960-luvun lopussa pukeutuminen arkena ja juhlissa muuttui samanlaiseksi. Kun ennen oli erikseen juhlavaatteet, 70- ja 80-luvuilla mentiin farkuissa töihin ja juhliin. Viime vuosina on alettu jälleen arvostaa juhlia ja juhlien järjestäjää kauniilla pukeutumisella.
Suomessa lämmin ajanjakso on melko lyhyt, kesä kestää kolmesta neljään kuukautta. Suomalaiset liikkuvat paljon ulkona, ulkoilevat ja hyötyliikkuvat, joten ulkoiluvaatteet ovat tärkeitä. Niiden täytyy olla säähän ja keliin sopivat ja mukavat. Mukavuus onkin monelle suomalaiselle tärkein asia pukeutumisessa.
Suomalaiset itsekin sanovat usein, että tyylikkyys ei ole täällä kovin yleistä. Ihmiset pukeutuvat mieluummin vähän liian vaatimattomasti kuin liian näyttävästi. Joka kesä puhutaan siitä, voiko mies istua ravintolan terassilla ilman paitaa. Muiden maiden naisten pukeutumista ihaillaan, kun taas suomalaisen naisen usein lyhyttä tukkaa ja mukavia vaatteita ja kenkiä arvostellaan.
Tällä hetkellä kierrätys ja vintage-pukeutuminen on suosittua. Lasten vaatteet jäävät nopeasti pieneksi, ja siksi niitä myydään ja ostetaan kirpputoreilla. Varsinkin monet nuoret arvostavat isovanhempiensa aikaisia hyvistä materiaaleista hyvin tehtyjä vaatteita enemmän kuin ketjuliikkeiden halpoja, usein heikkolaatuisia vaatteita.
Melko uusi ilmiö ulkonäössä ovat tatuoinnit ja lävistykset sekä naisilla että miehillä. Tatuoinnit voivat olla hyvinkin suuria ja näkyviä, mitä kaikki eivät ymmärrä. Lävistykset saattavat näyttää pelottavilta, mutta tatuoinnit ja lävistykset eivät automaattisesti kerro ihmisestä mitään.