Etusivu Etusivu

Tervetuloa

Sivuston tausta ja tarkoitus

Toripolliisi

Tervetuloa sivustolle opiskelemaan suomen kieltä. Tämän sivuston tarkoitus on auttaa sinua suomen kielen opiskelussa, mutta se on vain yksi väline kielen oppimiseen. Puhu suomea aina kuin vain voit, kuuntele televisiota ja radiota, laula suomenkielisten laulujen mukana, lue lehti, sarjiksia ja vaikka lastenkirjoja! Parhaiten kieltä oppii käyttämällä sitä rohkeasti joka tilanteessa. Ystäviltäsi ja tutuiltasi voit kysyä, jos et ymmärrä jotain sanaa tai asiaa. Suomi on erilainen kieli, mutta älä ajattele koskaan, että se on vaikea kieli. Kaikissa kielissä on omat vaikeat mutta myös helpot puolensa.

"Älä polje kirjaa kuin sika, vaikka häness olis vähän vika."

Ohjeita

Merkkejä sivustolla

Oikein Oikein
Väärin Väärin

Ohjeita

Opiskelusta

Kaikki oppivat, niin nuoret kuin vanhat, laiskat siinä missä ahkeratkin. Joskus opiskeleminen on helpompaa, joskus vaikeampaa. Mistä se johtuu?

Kun aloitat jonkin uuden asian opiskelun, alku tuntuu helpolta. Joka päivä opit lisää, muistat ja osaat yhdistää uusia asioita jo tuntemiisi asioihin. Motivaatio on korkealla ja kaikki sujuu hyvin. Kun onnistut, se innostaa sinua opiskelemaan entistä ahkerammin. Sitten yhtäkkiä tuleekin vaihe, ettet enää tunne oppivasi mitään, vaikka teet töitä ihan yhtä paljon kuin aikaisemminkin. Tähän on monta syytä, mutta kaikki ovat luonnollisia ja kuuluvat oppimiseen.

Toripolliisi

Kun aloittaa ihan alusta, kaikki on uutta ja jokainen opittu sana tai asia lisää kielitaitoa. Kun kielitaito on jo kehittynyt, on vaikeampi oppia ja omaksua täysin uusia asioita, eli sinusta tuntuu, ettet opi enää mitään. Lisäksi oppimiseen kuuluvat oppimistasanteet, ne itse asiassa kertovat, että aivosi työskentelevät niin kuin pitääkin. Kun keräät ja tallennat paljon tietoa aivoihisi, joskus aivojen täytyy pysähtyä järjestelemään ja ryhmittelemään kaikki tuo tieto niin, että osaat taas myöhemmin käyttää sitä parhaalla mahdollisella tavalla.

Eri ihmiset oppivat eri tavoin. Tutkijat sanovat, että on ainakin kolme oppimistyyliä: yksi oppii parhaiten näkemällä, toinen kuulemalla, kolmas tekemällä. Tutkijat sanovat myös, että vaikka yksi tyyli on vahvin, paras oppija käyttää apuna kaikkia tyylejä. Lue, kirjoita, kuuntele, puhu; kuuntele suomea kun juokset tai tanssit, kirjoita ja kuuntele musiikkia, puhu ja tee jotain käsilläsi...